Taptoe MdM Haarlem 2020

Zondagmiddag 14 juni 2020 - 13.00 uur
Voorprogramma: 12.30 uur


Taptoe Haarlemmermeer '20

Zondagavond 14 juni 2020 - 18.30 uur
Voorprogramma: 17.15 uur 

 
Beide taptoe's maken deel uit van het evenement
Muziekfestijn Haarlem&Meer (MHéM) met
vele optredens - > 400 muzikanten - grote diversiteit. 

Taptoe MdM Haarlem 2020
Als gevolg van de unieke combi,  zullen we meer gastbands kunnen verwelkomen dan tijdens de vorige edities. Het wordt een zeer gevarieerd programma, met een opening, finale en een enorme diversiteit aan genres. Deze diversiteit kan deze editie tot een unieke maken in taptoeland. De 63e kan qua programmering daarom weleens de mooiste van de afgelo-pen tien jaar worden, samengesteld uit 7 categorieën.

Locatie
De kans dat het muziekspektakel weer op de Grote Markt plaats vindt, is klein. Daarover wordt u medio komende december geïnformeerd via deze website.

Tribunekaarten
Die bezoekers die in 2019 een VIP-tribuneplaats kochten, kopen die in 2020 voor de zelfde prijs (€ 6,50) en krijgen daarmee een mooie korting op de prijs van een stoeltje op de overdekte VIP-tribune die in 2020 € 7,50 gaat kosten.

Hieronder vindt u het programma voor 2020, zover dat bekend is.

Taptoe MdM Haarlem wordt mogelijk gemaakt door: 

Voorprogramma: 12.30 uur

Zoals u gewend bent wordt u ook tijdens deze editie weer 'opgewarmd' voor de Taptoe.
In 2019 maakten we een klein uitstapje net Harmonie Soli uit Driehuis. Maar voor de 2020 editie kunnen we weer rekenen om het bekende dweilorkest, 'de Schuimkragen'.

13.00 u:  Opening

In tegenstelling tot de vorige edities, zal er vanaf de 63e editie voor een bijzondere opening van dit muziekspectakel gezorgd gaan worden.

Wij staan open voor goede suggesties en initiatieven m.b.t. de opening of die de programma's voor de jaren na 2020 ten goede komen. Stuur jouw mailbericht naar:
donateur@mdmhaarlem.nl

Optreden 1: 'Blij met Muziek'

Traditiegetrouw zal ook deze 63e editie het eerste optreden verzorgd worden door Blij met Muziek (Haarlem) De band bestaat uit zo'n 25 leden. Bijna een geheel jaar werken zij toe naar dit evenement. Je begrijpt dat dat veel spanning met zich mee brengt en daarom is de start van het programma aan hen toebedeeld. 2019 was een roerig jaar, met als dieptepunt de diefstal van de aanhanger met instrumenten en hoofddeksels, waarbij André Rieu en een door fans gestarte crowdfunding-actie uiteindelijk uitkomst hebben geboden. 

(Bandcategorie: muzikanten met een beperking)

Optreden 2: 'Jong Adest Musica'

Doordat Jong Damiate niet meer kan deelnemen aan de mars, zijn wij op zoek gegaan naar een club die dit gat kan vullen. Met de jeugdband van Adest Musica (Sassenheim), die inmiddels 52 jaar bestaat,  hebben wij een waardige vervanger gevonden. Wij zijn heel erg blij dat zij er bij zijn in 2020. Op deze foto nog in het oude uniform, maar bij ons in het nieuwe uniform dat meer lijkt op dat van de grote band. 

(Bandcategorie: jeugdband)

Optreden 3: 'VMTKV'

Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingstroepen, bestaat volgend jaar 24 juni, 5 jaar. Maar de oorsprong is terug te voeren naar 15 april 1946. Medio 1948 bestond de band uit ruim 65 leden. Doordat de leden uit allemaal dienstplichtigen en een enkele beroeps-in-oplei-ding, was er een continue uittreding van bestaande en toetreding van nieuwe leden. Alhoewel bij speciale gelegenheden de 'battle-dress' 
de voorkeur krijgt, zul je deze militaire band, vooral tegen komen in het 'dagelijks-tenue' model 1963. Daarmee is de authenticiteit een feit.

(Bandcategorie: Militaire bands)

Optreden 4: 'Jubal'

Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht is opgericht in april 1911 en dus inmiddels al meer dan 100 jaar oud. Jubal is één van de meest toonaangevende verenigingen in Europa en heeft al vijf keer een europese titel weggesleept op het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Je komt Jubal tegen op taptoes en tijdens corso's door heel Nederland en erbuiten. Jubal vormt voor een aantal leden de opstap naar de eredivisie binnen drumcorpsland, de DCI in Amerika, alwaar zij een seizoen meedraaien bij clubs als Phantom Regiment en Caroline Crown.
(Bandcategorie: Drum & Bugle Corps)


Optreden 5: 'Saendistrict'

Het is al vele jaren geleden dat wij tijdens de MdM de First Harlem Pipeband konden verwelkomen. Het feit dat het regen aantrok wanneer deze Haarlemse club optrad, was natuurlijk een fabel. Ooit ontstaan toen twee jaar achter elkaar een buitje viel rond hun optreden. Wij dachten: 'het wordt weer eens tijd dat we de traditionele schotse muziek 'in huis halen'. Daarom Saendistrict uit Assendelft. 
(Categorie: Drum & Pipeband)


Optreden 6: 'Jong K&G'

Om de volgende redenen is er voor gekozen een tweede jeugdband te programmeren. 1/ Er zit heel veel kwaliteit en de variatie is groot. 2/ Budgettair gezien erg interessant bij krimpende subsidie. 3/ Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. 

En daarom zijn wij blij ze erbij te hebben. Afgelopen juni werden ze 1e op de Nationale Kampioenschappen voor Jeugdbands in de categorie show, Marching en Showband Jong K&G uit Leiden.
(Categorie: Jeugdband)


Optreden 7: 'Damiate Band'

Eind oktober 2019 hebben we van Damiateband te horen gekregen dat zij er in 2020 ook weer bij zullen zijn. Damiate is al vele decennia lang vaste gast op de MdM en nog de enige Haarlemse showband
wiens historie ons nog naar de vorige eeuw terug leidt. 

(Categorie: Lokale band / Samengestelde band)


Optreden 8: 'Edelweiss' 

Heerlijk om weer die Es-bezetting die we zo goed kennen uit de 60-80'er jaren van de vorige eeuw kennen. Dit traditionele jachthoorn en trompetterkorps  is niet alleen één van de toppers van het laatste WMC (2017), maar mocht in 2019 ook vier maal, als één van de twee burgerkorpsen, optreden tijdens de Nationale Taptoe 2019 in Ahoy Rotterdam.
(Categorie: Jacht & Trompetterkorps)Optreden 9: '......'


(Categorie: Show & Marchingband)Grand Finale

Rond 16.00 uur zullen meer dan 300 muzikanten het evenementen-terrein betreden om een aantal gezamenlijk nummers ten gehoren te brengen. De muzikanten zullen opkomen op de wereldberoemde ruim 125 jaar oude mars: 'Einzug der Gladiatoren'. 
Daarna zullen o.a. de gezamenlijke stukken 'Auld lang syne', 'Abide with me' en het 'Wilhelmus' ten gehore worden gebracht. Voorafgaande aan ons volkslied natuurlijk het taptoesignaal.