Taptoe MdM Haarlem 

Zondagmiddag 14 juni 2020 - 13.00 uur  Voorprogr.: 12.30 uur

Sportpark van Hfc EDO, Mr. Jan Gerritzslaan 2, Haarlem (noord)

De Taptoe MdM Haarlem en de Taptoe Haarlemmermeer maken vanaf 2020 deel uit van het evenement 

Muziekfestijn Haarlem&Meer (MH&M)

met zo'n 30 optredens - > 750 muzikanten - grote diversiteit aan genres.

Taptoe Haarlemmermeer 2020

Zondagavond 13 juni 2021 - 18.30 uur        Voorprogramma: 17.15 uur
Burgemeester van Stamplein, centrum Hoofddorp
Meer info op www.MHéM.nl

Coronavirus

Naar aanleiding van het verbod op evenementen tot 1 september 2020, dat de overheid op 22 april j.l. bekend maakte en alle maatregelen mbt. het Covid-19, die dit
jaar nog zullen volgend, heeft het bestuur besloten
beide Taptoe's van
zondag 14 juni 2020 te verschuiven
naar
zondag 13 juni 2021.

Taptoe MdM Haarlem 2020
Als gevolg van de unieke combi,  zullen we meer gastbands kunnen verwelkomen dan tijdens de vorige edities. Het wordt een zeer gevarieerd programma, met een opening, finale en een enorme diversiteit aan genres. Deze diversiteit kan deze editie tot een unieke maken in taptoeland. De 63e kan qua programmering daarom weleens de mooiste van de afgelo-pen tien jaar worden, samengesteld uit optredens van negen verenigingen uit 7 categorieën.

Locatie
De binnenstad werd de afgelopen drie jaar steeds onbereikbaarder, onbetaalbaarder (voor organisatie en bezoeker) en de beschikbaarheid van de Grote Markt biedt geen ruimte om de activiteiten uit te breiden voor een nog mooier jaarlijks evenement. Daarom is er onlangs besloten naar een betere (geschiktere/zorgelozere/betaalbare) locatie te gaan m.i.v. 2020.
Er is gekozen voor een voetbalcomplex in een buurt waar een aantal bestuursleden een binding mee hebben. Er wordt voor drie jaar een samenwerking aangegaan met Hfc EDO,
aan de Mr. Jan Gerritzslaan in Haarlem noord.

Tribunekaarten
Die bezoekers die in 2019 een VIP-tribuneplaats kochten, kopen die in 2020 voor de zelfde prijs (€ 6,50) en krijgen daarmee een mooie korting op de prijs van een stoeltje op de overdekte VIP-tribune die in 2020 € 7,50 gaat kosten. Maar je kunt v.a. 10 januari ook twee
plekken verdienen tijdens de ledenwerfactie van onze ledengroep 'Vrienden van MHéM' op 
Faceboek. Wordt zelf vandaag nog lid en lees medio 10 januari wat je moet doen om gratis twee van de speciale VIP-seats te bemachtigen. Toegang tot het EDO-terrein is kosteloos.

Hieronder vindt u het programma voor 14 juni 2020.

Taptoe MdM Haarlem 2020 wordt mogelijk gemaakt door: 

Voorprogramma: 12.30 uur

Zoals u gewend bent wordt u ook tijdens deze editie weer 'opgewarmd' voor de Taptoe.
In 2019 maakten we een klein uitstapje met Harmonie Soli uit Driehuis. Maar voor de 2020 editie kunnen we weer rekenen om het bekende dweilorkest, 'de Schuimkragen'.

Programma

13.00 u:  Opening

In tegenstelling tot de vorige edities, zal er vanaf de 63e editie voor een bijzondere opening van dit muziekspectakel gezorgd gaan worden. Damiate Band Haarlem zal samen met IJmuider Harmonie, 
het nummer 'Valero' ten gehoren brengen. 

Optreden 1: 'Blij met Muziek'

Traditiegetrouw zal ook deze 63e editie het eerste optreden verzorgd worden door Blij met Muziek (Haarlem) De band bestaat uit zo'n 25 leden. Bijna een geheel jaar werken zij toe naar dit evenement. Je begrijpt dat dat veel spanning met zich mee brengt en daarom is de start van het programma aan hen toebedeeld. 2019 was een roerig jaar, met als dieptepunt de diefstal van de aanhanger met instrumenten en hoofddeksels, waarbij André Rieu en een door fans gestarte crowdfunding-actie uiteindelijk uitkomst hebben geboden. 

(Bandcategorie: muzikanten met een beperking)

Optreden 2: 'Jong Adest Musica'

Doordat Jong Damiate niet meer kan deelnemen aan de mars, zijn wij op zoek gegaan naar een club die dit gat kan vullen. Met de jeugdband van Adest Musica (Sassenheim), die inmiddels 52 jaar bestaat,  hebben wij een waardige vervanger gevonden. Wij zijn heel erg blij dat zij er bij zijn in 2020. Op deze foto nog in het oude uniform, maar bij ons in het nieuwe uniform dat meer lijkt op dat van de grote band. 

(Bandcategorie: jeugdband)

Optreden 3: 'VMTKV' (onzeker)

Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingstroepen, bestaat volgend jaar 24 juni, 5 jaar. Maar de oorsprong is terug te voeren naar 15 april 1946. Medio 1948 bestond de band uit ruim 65 leden. Doordat de leden uit allemaal dienstplichtigen en een enkele beroeps-in-oplei-ding, was er een continue uittreding van bestaande en toetreding van nieuwe leden. Alhoewel bij speciale gelegenheden de 'battle-dress' 
de voorkeur krijgt, zul je deze militaire band, vooral tegen komen in het 'dagelijks-tenue' model 1963. Daarmee is de authenticiteit een feit.

(Bandcategorie: Militaire bands)

Optreden 4: 'Jubal'

Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht is opgericht in april 1911 en dus inmiddels al meer dan 100 jaar oud. Jubal is één van de meest toonaangevende verenigingen in Europa en heeft al vijf keer een europese titel weggesleept op het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Je komt Jubal tegen op taptoes en tijdens corso's door heel Nederland en erbuiten. Jubal vormt voor een aantal leden de opstap naar de eredivisie binnen drumcorpsland, de DCI in Amerika, alwaar zij een seizoen meedraaien bij clubs als Phantom Regiment en Caroline Crown.

(Bandcategorie: Drum & Bugle Corps)

Optreden 5: 'Saendistrict'

Het is al vele jaren geleden dat wij tijdens de MdM de First Harlem Pipeband konden verwelkomen. Het feit dat het regen aantrok wanneer deze Haarlemse club optrad, was natuurlijk een fabel. Ooit ontstaan toen twee jaar achter elkaar een buitje viel rond hun optreden. Wij dachten: 'het wordt weer eens tijd dat we de traditionele schotse muziek 'in huis halen'. Daarom Saendistrict uit Assendelft. 

(Categorie: Drum & Pipeband)

Optreden 6: 'Jong K&G'

Om de volgende redenen is er voor gekozen een tweede jeugdband te programmeren. 1/ Er zit heel veel kwaliteit en de variatie is groot. 2/ Budgettair gezien erg interessant bij krimpende subsidie. 3/ Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

En daarom zijn wij blij ze erbij te hebben. Afgelopen juni werden ze 1e op de Nationale Kampioenschappen voor Jeugdbands in de categorie show, Marching en Showband Jong K&G uit Leiden.

(Categorie: Jeugdband)

Optreden 7: 'Damiate Band'

Eind oktober 2019 hebben we van Damiateband te horen gekregen dat zij er in 2020 ook weer bij zullen zijn. Damiate is al vele decennia lang vaste gast op de MdM en nog de enige Haarlemse showband wiens historie ons nog naar de vorige eeuw terug leidt. 

(Categorie:  lokale band)

Optreden 8: 'Edelweiss' 

Heerlijk om weer die Es-bezetting die we zo goed kennen uit de 60-80'er jaren van de vorige eeuw kennen. Dit traditionele jachthoorn en trompetterkorps  is niet alleen één van de toppers van het laatste WMC (2017), maar mocht in 2019 ook vier maal, als één van de twee burgerkorpsen, optreden tijdens de Nationale Taptoe 2019 in Ahoy Rotterdam. Edelweiss uit Heerlen.

(Categorie: Jacht & Trompetterkorps)

Optreden 9: 'Kunst&Genoegen'

Wat moeten we over deze club, die met 'Jong', meekomt nog zeggen.
Meervoudig wereldkampioen. We hebben deze foto al maanden op deze website staan, maar je staat daar gewoon niet bij stil, dat het mogelijk zou zijn voor de MdM. En in 2020 is het echt mogelijk door de combi met de Taptoe Haarlemmermeer, K&G uit Leiden. 

(Categorie: Show & Marchingband)

Grand Finale

Rond 15.30 uur zullen meer dan 350 muzikanten het evenemententer-rein betreden om een aantal gezamenlijk nummers ten gehoren te brengen met natuurlijk het taptoesignaal, een koraal en ons volkslied.