Mars der Muzikanten 2019

DANK VOOR UW AANWEZIGHEID! We hopen dat u weer volop genoten heeft deze editie.

Programma  1 september 2019 

Programma

Helaas is het in verband met de 'Zondagrust' niet mogelijk gebleken een mooi voorpro-gramma neer te zetten op de Grote Markt.

Vanaf 8.30 uur zullen de tribunes opgebouwd worden en wordt de Grote Markt afgezet.
Om 11.45 uur zullen EHBO, stewards en verkeersregelaars geïnstrueerd worden.
Om 12.15 uur: briefing bandleiders. 

62e Mars der Muzikanten
Voorprogramma
13.00 u:
Optreden Harmonie Soli - Driehuis 110 jaar bestaan ze en wij kunnen ervan meegenieten (info)

14.00 u: Aanvang MdM 2019. 
Deze editie met optredens van:
- Blij met Muziek - Haarlem (Info)
De leden van deze vereniging, allen met een beperking, leven en werken meer dan een half jaar naar dit jaarlijkse evenement toe.

- Rijnmondband - Schiedam (Info)
Vorig jaar stonden ze al op ons wensenlijstje. In 2019 zijn zij erbij. Zij zullen twee fantas-tische optredens verzorgen.

- vervolg -


- Tamarco - Leiderdorp (Info) wegens succes geprolongeerd voor de 62e editie.

- St. Sebastianus - Gendt (Info)
Met hun 'vendeliers' zullen zij een wervelende show brengen.

- Jong St. Sebastianus - Gendt (Info)
'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'
Zij behoren tot de 'toppers' in de jeugd-
klasse. We zijn daarom erg blij dat ze mee komen voor deze 62e editie van de Mars.

- Damiateband - Haarlem (Info).
Damiate is nog de enige actieve lopende muziekvereniging in Haarlem en is niet weg te denken bij de Mars, waaraan zij al zo'n jaar of 50 meedoen.
Helaas zal Jong Damiate er vanaf deze editie niet meer bij zijn.

- Da Capo - Lisse (Info)
Een graag geziene gast tijdens taptoe's, corso's en op Koningsdag. Helaas te klein voor een mooie show, maar wel een geweldige sound en repertoire voor een 
muzikale surprise.


Finale en daarna 

Rond 17.00 uur zal de grote finale van deze 62e editie plaatsvinden verzorgd door alle deelnemende verenigingen.

Inmiddels is de mogelijkheid om de bezoe-kers van de Mars, in het kader van verbre-ding, een mooi avondprogramma  aan te bieden, van de baan.

Donateurs en genodigden worden onder muzikale begeleiding van de Schuimkragen naar de locatie geleid waar de donateurs-borrel zal plaatsvinden. Gelegenheid om even na te praten en nieuwe contacten te leggen met ondernemend Haarlem.

Bij het samenstellen van het programma en het contracteren van de bands, worden wij enorm ondersteund door bemiddelaar
Hans van Laar, secretaris van de
Stichting Combinatie Van Korpsen. (SCVK)

Iedereen die een inspanning heeft geleverd voor deze 62e editie, alvast via deze weg,
hartelijk dank! 

Bandinformatie

Voor meer informatie over de optredende verenigingen, graag doorscrollen. 
Hier vind je bandfoto's en de bandteksten van onze gasten.

MdM 2019 werd gesteund door: 

Meer informatie over onze gasten.

RIJNMONDBAND SCHIEDAM


De Rijnmondband, opgericht in 1929 als trommel- en fluitclub Harmonie, is al jarenlang een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De club van jonge mannen en vrouwen van de Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden.


De band heeft meerdere gezichten. Zo oogt zij tijdens een streetparade als een traditioneel Engels orkest om vervolgens met gemak over te schakelen naar een bigbandachtige sound. Maar ook voor een gevarieerd “zitconcert” draaien de muzikanten hun hand niet om.


De Rijnmondband verzorgt jaarlijks ongeveer 25 optredens, zowel in binnen- als buitenland en bloeit als nooit tevoren. In 2016 nam de band onder andere deel aan de Denmark Millitary Tattoo in het Deense Aabenraa, waar vele Deense hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren, zoals ministers, staatsecretarissen en ambassadeurs..


Op 29 juli 2017 nam de band voor de dertiende keer deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar aan zowel de mars- als de showwedstrijden werd deelgenomen, en waar weer prachtige resultaten werden behaald. Zo werd de show “La Balle Rouge” door de jury beloond met 93,86 punten, een eerste prijs met onderscheiding. In de eindranking eindigde de band daarmee op de vierde plaats.


Naast de hoogste molens ter wereld en de wereldberoemde jenever heeft Schiedam  nog een wereldtopper in de gelederen: de Rijnmondband. De band staat onder leiding van tambour-maître Damiën Kweekel.

TAMARCO LEIDERDORP

Marchingband Tamarco uit Leiderdorp kent een rijke geschiedenis. Sinds de oprichting in 1955 is de Marchingband een begrip in Leiderdorp en omstreken. Één van de hoogtepunten is het behalen van de Gouden medaille op het WMC Kerkrade in 2001. Het Tamarco van nu is een veelzijdige muziekvereniging met optredens in binnen- en buitenland. Van taptoes tot bloemencorso’s en van carnavalsoptochten tot avond4daagse, op alle evenementen weet Tamarco te verrassen met een diversiteit aan muziek en show. De muzikanten van alle leeftijden zullen u op deze mooie taptoe meenemen op een reis door de tijd en over de wereld. Een trektocht over planeet aarde. Rondzwerven, niet zozeer met de bestemming maar voornamelijk met de reis als doel. Geniet van Marchingband Tamarco uit Leiderdorp.

SINT SEBASTIANUS - GENDT 
 
De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn identificerend voor Sint Sebastianus. Hiermee straalt Sint Sebastianus een traditionele stijl uit. Het korps dat in 1499 is opgericht werd later in de revolutie een voorbeeld voor de huidige militaire korpsen. 
 
De muziekwerken zijn divers en hebben twee sterke voorkeuren. Sint Sebastianus maakt stevige marsen, maar ook bekende popsongs. Hiermee weten zij het publiek altijd te verrassen. De warme klanken van de brass, bestaande uit trompetten, hoorns, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook optimaal voor een eigen sound. De blaasinstrumenten zijn in bes en es getemd. Onder de warme en traditionele sound in de brass, wordt door het slagwerk een mooie basis gelegd. Het slagwerk heeft ook de uitstraling van een traditioneel korps. De snares worden laag gedragen en hebben een diepe warme sound, die extra benadrukt wordt door de tenortoms, de bassdrum met brede klankkast en de cymbals van 18 inch. 
 
Het grote, enthousiaste korps met deelnemers van jong en oud kleuren het korps nog meer. Hier zit dan ook de kracht van het korps tijdens streetshows en shows op taptoevelden. Het ontzaglijk effect komt al sterk naar voren door het aantal leden en nog sterker in de combinatie met het uniform. 
 
Met deze aspecten is Sint Sebastianus een graag geziene gast op optredens in binnen- en het buitenland. 

JONG SINT SEBASTIANUS - GENDT 
 
Bij Jong Sint Sebastianus komen de woorden gezelligheid, trots en beweging sterk naar voren. In 2008 is het jeugdkorps van Sint Sebastianus opgericht vol met enthousiaste jeugdleden. De jeugd is opgetogen over het feit dat zij mee mogen denken in de ontwikkelingen van hun eigen jeugdkorps. De leden van Jong Sint Sebastianus kiezen samen met hun instructeurs muziekwerken uit. Hierdoor ontstaat ook een gezellige sfeer. Daarbij wordt de mogelijkheid gecreëerd voor nieuwe ideeën. 
 
De uniformen komen overeen met die van de senioren van Sint Sebastianus. De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn ook identificerend voor Jong St. Sebastianus. 
 
De brass van Jong Sint Sebastianus bestaande uit trompetten, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook herkenbaar voor het jeugdkorps. Deze instrumenten zijn in dezelfde samenstelling als die van Sint Sebastianus. Ook het slagwerk van Jong Sint Sebastianus evenaart de zware klanken. Met deze samenstelling van instrumenten weet het jeugdkorps ook geweldige muziekstukken van hedendaagse tijd te maken, maar ook bekende popsongs. 
 
Jong St. Sebastianus is een graag geziene gast in het binnen- en buitenland, taptoevelden en streetparades.